Pogledajte video: Medonja i Jelenko probili zaštitnu ogradu na koridi, pa razbacali stolove ispod šatora

Korida u Goduši u Visokom donijela je okršaj šampiona Medonje, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić, i Jelenka Nezira Ahmića.

U rijetko viđenoj borbi bikova višestruki pobjednik Čevljanske koride i njegov suparnik provalili su zaštitnu ogradu, nakon čega su nastavili borbu izvan ograđenog prostora, a na kraju su Medonja i Jelenko “zaplesali” ispod šatora.

Medonja je bacio Jelenka na stolove i više nego zasluženo mu je pripala pobjeda kojom je ponovo potvrdio da je bez konkurencije u BiH, ali i na Balkanu.

Milenko Srdić, voditelj korida u BiH, ističe kako je ovo jedna od najboljih borbi koju je gledao.

– Ovo je klasik. Borba koja se dugo čekala i o kojoj će se još duže pričati. Medonja i Jelenko su napravili pravi spektakl, a oba bika su imala hiljade navijača. Čestitam Habibiću na velikoj pobjedi nakon koje je cijena Medonje skočila nekoliko puta. Nakon pobjede u Goduši je napravljen vatromet kao za Zimske olimpijske igre 1984. godine – kaže Srdić.

Habibić ističe da nakon pobjede nije nikako spavao.

– Dugo ću pamtiti 15. septembar. To je za mene sada kao rođendan. Ljudi koji prate koride i vole borbe bikova znaju koliko sam posvećen ovom sportu zajedno s cijelom porodicom. To je za nas kao za nogometaše kada osvoje Ligu šampiona. Medonja je osvojio sve što se moglo osvojiti. On će biti upisan zlatnim slovima u historiju bh. koride – kaže Habibić.

Avaz.ba

Back to top button