Dodik spušta loptu: ‘Nisam ja ratni lider, neću narod da vodim u rat i neće ga biti… BiH je ‘zemlja nazor’ u kojoj mrze Srbe!’

Dodik je naglasio da entitet RS neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u Narodnoj skupštini RS-a i djelovanjem u državnim institucijama

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je sinoć da je BiH “zemlja nazor” u kojoj, kako je kazao, mrze Srbe i na podmukao način pokušavaju oteti više od 90.000 hektara zemljišta entiteta RS, prenosi Faktor.

– Sljedeće što nas čeka jeste da nam oduzmu šume i rijeke, kasnije i škole, da nas naprave narodom bez identifikacije, kao što su to radili ukidajući nam „dan republike“, naš grb i mnogo toga drugog – rekao je Dodik u Bijeljini.

Obraćajući se na tradicionalnom druženju koje organizuje Zavičajno udruženje Tuzlaka, on je ocijenio da Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele entitet RS.

– RS je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje – poručio je Dodik.

On je istakao da se entitet RS neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u Narodnoj skupštini RS-a i djelovanjem u državnim institucijama.

– Ja nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću itekako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene RS, integriranom sa Srbijom prije svega – naveo je Dodik.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Loading...