RIJEČANIN: NETKO MI JE OGREBAO AUTO, A ONDA SAM VIDIO PORUKU

S dozom skepticizma zovem broj koji mi je ostavio na vjetrobranskom staklu. Javlja se mladić i ispričava se. Našli smo se na kavi, otišli na osiguranje i sve riješili, ispričao nam je čitatelj ‘Ispričavam se, ogrebao sam vam vrata automobila. Javite se na broj 098 *** *** kako bi se dogovorili oko saniranja štete’, poruka je koja je dočekala našeg čitatelja iz Rijeke na njegovoj Opel Corsi prije nekoliko dana.

‘Rekao mi je da mu se žurilo’
– Zvali su me s posla da mi je netko ogrebao auto. Otišao sam pogledati što se točno dogodilo. Naravno bio sam užasno ljut. Gledam štetu, zagrebana felga, vrata i lajsna… No onda ugledam poruku na vjetrobranskom staklu. Isprva sam bio skeptičan, ali kada se mladić javio, odmah mi je pao kamen sa srca – ispričao nam je čitatelj.

– Objasnio mi je sve, rekao mi je da mu se žurilo. Govorim mu da razumijem i zahvaljujem mu se na podacima i na poruci, jer budimo realni, velika većina bi se okrenula po parkingu, pogledala je li netko što vidio te produžila dalje. Međutim, mladić je vrlo jednostavno rekao: ‘Što da vam kažem, tako sam odgojen. Ni sam se ne bih želio naći u situaciji da mene netko ošteti i pobjegne’.

– Kratko izmjenjujemo detaljne informacije i na brzinu se dogovaramo što i kako riješiti. Sljedeći dan se nalazimo na kavi te tokom kratkog razgovora uviđam zašto se nalazimo tu di jesmo. Mladić je izrazito susretljiv, prijatan i kulturan, što je danas očito rijetkost. Napominje kako je i njemu taj dan krenuo naopačke, no u svoj toj zbrci i strci, stao je i napravio ono što bi svi trebali napraviti u toj situaciji. Nakon toga odlazimo na osiguranje na procjenu štete – dodao je naš čitatelj.

Ovo mi je vratilo vjeru u ljude’ Osiguranje je obavilo svoj dio, a oni su se rukovali i otišli svojim putem. – Na povratku doma još jednom razmišljam o sreći u nesreći i pitam se koliko ima onih koji bi se okrenuli i otišli. Sama ova situacija ponovno mi je vratila vjeru u ljude te se nadam da je broj poštenih ljudi veći nego što sam mislio – dodao je vlasnik auta.

Izvor: 24sata.hr

Back to top button