Migrant iz Sirije koji je u BiH ostao bez obje noge dobio je proteze i sada može hodati

Nakon što je u mjestu Karakaj, na pruzi Tuzla – Zvornik, doživio nesreću u kojoj je izgubio obje noge i teško povrijedio glavu, mladi Abdulrahman se posljednja četiri mjeseca oporavljao uz brigu organizacije Pomozi.ba koja je održala obećanje i nabavila mu proteze za obje noge.

Dvadesetogodišnji Abdulrahman je kao dječak s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću i to u BiH. U Zvorniku mu je na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Mladić iz Sirije je bio smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje. Zbog toga je humanitarna organizacija Pomozi.ba, uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije (IOM), preuzela brigu o njima.

https://www.facebook.com/watch/?v=599931894069917

Pomozi.ba je decembru pokrenula akciju prikupljanja novca za nabavku dvije proteze za Abdulrahmana, a sada, četiri mjeseca kasnije, objavili su lijepe vijesti – Abdulrahman je napravio prve korake na novim nogama!

“Prvi koraci na otvorenom dječaka kojem je kod Zvornika voz otkinuo obje noge. Obećanje smo ispunili”, kratko su napisali iz Pomozi.ba u opisu objave.

Klix.ba

Back to top button