DRAMATIČNO! Ne pamti se u ovoj zemlji! Pijani Bosanac napravio haos u Austriji!

U glavnoj ulozi bio je 36-godišnji državljanin BiH koji je pijan, sa 2,44 promila alkohola u krvi, u 19.40 sati seo za upravljač svog automobila u gradiću Unkenu.

Ono što se u subotu uveče dešavalo na ulicama u okolini austrijskog Pinzagua ne pamti se u ovoj zemlji.

Na izlazu iz Unkena, vozeći u pravcu Lofera, Bosanac je najpre zakačio kameni zid na ulici, ali se nije zaustavio nego je nastavio dalje. Nakon otprilike 200 metara, automobil je izgubio desnu prednju gumu, a nakon još 400 metara i levu prednju gumu.

Iako je njegov automobil ostao na prednjim “felgama”, 36-godišnjak je nastavio svoju ludu vožnju.

Nije uspela da ga zaustavi čak ni policija koju su u međuvremenu alarmirali svedoci nesreće. Bosanac je ignorisao znakove zaustavljanja policijske patrole i nastavio bekstvo u teško oštećenom automobilu.

“Vozač je čak pritisnuo papučicu gasa i jurio 115 km na čas na felgama. Nakon što je prešao skoro osam kilometara, automobil je konačno otkazao”, rekao je portparol policije Hans Volfgruber.

Prema Volfgruberu, vozilo se u Loferu zaustavilo ispred lokalne štedionice u pešačkoj zoni. Kao šlag na torti nebrojenih prekršaja, Bosanac nije kod sebe imao vozačku dozvolu.

Državljanin BiH sada se suočava s brojnim prekršajnim i krivičnim prijavama za kršenje zakona. Kao razlog za samoubilačku vožnju naveo je raskid veze sa svojom devojkom. Teško oštećeno vozilo, koje više nije u voznom stanju, odvela je šlep-služba.

(Kurir.rs/Radio Sarajevo)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f