OVO JE NAJBOLJE PRIRODNO SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU: ČISTI I UNIŠTAVA BAKTERIJE U SEKUNDI, A KAKO TEK MIRIŠE!

U ovo doba je najbolje zbog obilja svježih agruma koji su nam za ovaj recept potrebni. Napunite staklenku do vrha koricama od raznih agruma: mandarina, naranča, limete, grejpa ili limuna (ili sve zajedno).

foto: pinterest.com

Staklenku napunite do vrha 9% – tnim alkoholnim sirćetom ili alkoholom. Dobro zatvorite i ostavite teglu 2-3 sedmice na tamnom mjestu, piše uspesnzena.com.

foto: pinterest.com

Nakon toga, otopinu procijediti kroz gazu ili cjediljku. Ulijte otopinu u raspršivač i vaše prirodno, mirisno sredstvo za brisanje, čišćenje i dezinfekciju prostorija je gotovo. Ovo oruđe u vašim rukama lako će pobijediti:

foto: pinterest.com

– Bilo koju nečistoću na horizontalnim površinama. Miris “slučajnih šala” vaših kućnih ljubimaca na tepisima ili u uglovima. Tragove rđe i pljesnivih mrlja na kuhinjskim površinama

foto: pinterest.com

– Tragove od kamenca na pločicama ili staklima tuš kabine u vašoj kupaonici. Uporne mrlje na podu. Nečistoću sa čaša i drugih staklenih predmeta. Idealno je za dezinfekciju pločica, umivaonika i wc školjki te kao osvježivač zraka u wc-u i kupaonici.

Izvor: novi.ba / foto: pinterest.com

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f