VRUĆINE NA SVOM VRHUNCU: STIŽU VJETAR, PLJUSKOVI I GROMOVI

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Pixabay

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 16 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 30 stepeni.

Sutra u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35 stepeni, na jugu zemlje do 37 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se prognoziraju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C, najavljuju iz FHMZ.

Hayat

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f