Semir, Tom, Ben, Chris… otkrivamo gdje su danas junaci ‘Cobre 11’. Jedan se baš promijenio!

Već 24 godine gledatelji mogu pratiti dogodovštine policijskog inspektora Semira Gerkhana u njemačkoj uspješnici ‘Cobra 11’ Tijekom dva desetljeća snimanja izmijenilo se čak deset partnera, a mi smo se ovog puta prisjetili onih koji su osvojili i srca ženske publike Gdje su danas i što rade Ben Jäger, Tom Kranich, Chris Ritter i Andréa Fux, odnosno glumci koji su ih utjelovili, možeš provjeriti u nastavku Pri spomenu kobre, mnogima će uz zmiju otrovnicu glavna asocijacija na nađenu riječ biti najuspješniji njemački akcijski serijal. Prva epizoda serije “Cobra 11 – specijalci s autoputa” na malim ekranima se pojavila 1996. godine, a u domove hrvatskih gledatelja ušla je osam godina kasnije. O njezinoj popularnosti svjedoči i podatak kao je postala serijski format s najdužim stažem na RTL televiziji, a domaća publika već 16 godina prati sve uspjehe i nedaće najpoznatije njemačke policijske jedinice koju predvodi inspektor Semir Gerkhan.

Legenda je rođena Upravo se ovaj lik s vremenom pretvorio u zaštitno lice serije, no samo će se najveći obožavatelji prisjetiti podatka koji potvrđuje kako je sve moglo izgledati drugačije. Naime, izvorno su naslove uloge u seriji povjerene Johannesu Braderupu (kao Franku Stolteu) i Raineru Streckeru kao (Ingu Fischeru), no potonji je snimanje napustio nakon samo dvije epizode te ga je zamijenio upravo Semir Gerkhan, odnosno njemački glumac turskog podrijetla Erdoğan Atalay. I tako je rođena legenda!

https://www.instagram.com/p/CE62ZpMijpm/?utm_source=ig_embed

Brojne su promjene zadesile glumačku postavu tijekom dva desetljeća snimanja, no Erdoğanov lik je zbog iznimne popularnosti i dobrog prijema kod publike ostao konstanta. Štoviše, ova serija postala je središte njegove karijere te se s vremenom premetnuo i u njezinog producenta. Što se glumčevog privatnog život tiče, od 2017. godine je u drugom braku s menadžericom Katjom Ohneck, a uz njihovog zajedničkog sina, 53-godišnjak ima i kći iz prijašnjeg braka.

https://www.instagram.com/p/CE62ZpMijpm/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B9fGHytnJfE/?utm_source=ig_embed

Privatne i poslovne veze Jedan od svjedoka sklapanja glumčevog drugog braka bio je i njegov kolega Tom Beck, koji je ujedno i njegov televizijski partner s najdužim stažem. Naime, upravo je on u pet sezona utjelovio inspektora Ben Jägera. Budući da se ovaj 42-godišnjak i profesionalni pjevač na spomenutom vjenčanju se nije libio primiti mikrofona, mladoženja se u jednom od intervjua vrlo rado prisjetio tog trenutka. “Postoji pravo muško prijateljstvo između mene i Toma, doista sam bio dirnut dok je pjevao, pa čak i imao suzu u oku”, otkrio je Erdoğan za Bild.

https://www.instagram.com/p/CE4hq5dCpED/?utm_source=ig_embed

Premda su Tomu pjevačke aspiracije trenutno u prvom planu, nastavio je graditi i uspješnu glumačku karijeru. Osim na poslovnom, ruže mu cvjetaju i na privatnom planu pa je tako ljubav svog života pronašao u kolegici glumici Chryssanthi Kavazi s kojom je prošle godine dobio dijete. Neprežaljeni partner Ipak, među partnerima Semira Gerkhana srce brojnih obožavateljica najbrže zakuca na spomen detektiva Toma Kranicha kojeg je svojevremeno odigrao René Steinke. Ovom inženjeru komunikacija po struci, gluma je bila velika ljubav, a spomenuta uloga ujedno i najpoznatije ostvarenje u karijeri.

O životu ovog 56-godišnjaka malo je poznato pa tako posljednji zapisi na njegovoj službenoj internetskoj stranici datiraju iz 2017. godine te otkrivaju kako se posvetio radu u kazalištu. Ipak, dostupne fotografije svjedoče kako je posljednjih nekoliko godina u vezi s dvadeset godina mlađom kolegicom Biancom Stinke, a par rado posjećuje kazališne priredbe.

Dobro poznata lica Među Semirovim partnerima isticala su se još dva domaćoj publici dobro poznata lica, koje smo na malim ekranima imali priliku vidjeti u dvije jednako uspješne njemačke serije. Prvi od njih je glumac Gedeon Burkhard kojeg smo se nedavno prisjetili zahvaljujući njegovoj ulozi inspektora Alexa Brandtnera u seriji “Inspektor Rex”. Gdje je i čime se danas bavi ovaj markantan 51-godišnjak koji je u ‘Cobri 11’ utemeljio lik Chrisa Rittera možeš provjeriti upravo ovdje.

https://www.instagram.com/p/CE7AIXVq6bC/?utm_source=ig_embed

Drugi je Mark Keller, njemački glumac kojeg smo jednu samo sezonu mogli pratiti kao detektiva Andréa Fuxa, no zato već jedanaest godina uspješno utjelovljuje lik doktora Alexandera Kahnweilea u popularnoj medicinskoj drami ‘Gorski liječnik’.

Miss7.24sata.hr

Back to top button