Asim Ahmetović iz SAD obradovao djecu Liplja donacijom

Jutros, odmah nakon završetka nastave, Muharem Sinanović Šiško, koji godinama do škole i nazad prevozi učenike iz Liplja, parkirao je svoj kombi pred školu i skupa sa učiteljicom Senadom, učenike odvezao u Zvornik.

Radost je danas stigla među učenike Područne Osnovne škole u Liplju kod Zvornika. Zbog dječije radosti, radovali su se i učiteljica, i mještani, ali zvornički trgovci, koji su se iznenadili pazarom koji su napravili.

Jutros, odmah nakon završetka nastave, Muharem Sinanović Šiško, koji godinama do škole i nazad prevozi učenike iz Liplja, parkirao je svoj kombi pred školu i skupa sa učiteljicom Senadom, učenike odvezao u Zvornik, kako bi sami izabrali nove zimske jakne i obuću za koje je novac poslao njihov mještanin Asim Ahmetović, koji trenutno živi u Americi.

„Ne pamtim da sam se lično obradovao zbog nečeg koliko sam se jutros obradovao zbog radosti ove djece.

Bilo ih je, zaista lijepo vidjeti. Djeca su najprije u Robnoj u kući u Zvorniku izabrala sebi jakne, a potom u prodavnici sportske opreme i patike, zatim sa učiteljicom prohodali Zvornikom i na kraju počastili se ćevapima u „Lipi“ kod Hadžića.

Sada se vraćamo svako svojoj kući, zadovoljni i zahvalni našem dobrom Asimu Ahmetoviću koji je svojom donacijom obradovao ovu djecu“, ispričao nam je Muharem Sinanović Šiško

Po riječima Sinanovića, Asim Ahmetović, koji živi u Luisvilu, savezna država Kentaki u SAD, godinama, ličnim sredstvima pomaže svaku humanu akciju, ali i pojedince iz kraja u kome je rođen.

„Asim Ahmetović rođen je u Jošanici kod Zvornika. Iskusio je sve ratne i poslijeratne nedaće. Nakon rata otišao je u SAD i vrijednim radom postigao mnogo.

Koliko znam, u mjestu gdje živi, osnovao je firmu, vrijedno radi i stečenim imetkom pomaže ljude u domovini. Volio bih da je danas bio u Zvorniku pa da vidi radost ove djece. Nema cijene toj radosti, ne zbog toga što djeca nisu imala i jakne i cipele, već zbog toga što su, na ovako lijepom danu mogla prošetati Zvornikom, sama sebi odabrati ono što im se sviđa i na kraju se počastiti u ćevabdžinci, a zašto baš i nemaju mnogo prilika“, kazao nam je Sinanović.

Back to top button