Evo kako online možete pogledati film “Quo Vadis, Aida?” na platformi kina Meeting Point

Novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” dostupan je za online gledanje
Novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” dostupan je za online gledanje u cijeloj BiH i zemljama regije. Na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba film možete pogledati tako što se registrujete / unesete potrebne podatke, iznajmite film i u kućnoj atmosferi sa društvom gledate film.

“Quo Vadis, Aida?” (2020., 103 min.) je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Austrije, Rumunije, Holandije, Njemačke, Poljske, Francuske, Norveške i Turske.

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Nagrađen je na nekoliko festivala, a svjetsku premijeru je imao na Venecijanskom filmskom festivalu.

Bhdijaspora.net

Back to top button