TUGA U TUZLI Preminula 20-godišnja članica ŽFK „Sloboda“ Edina Serhatlić

Svi u klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio, rekao Šećerbegović

Edina je bila omiljena među djevojkama u crveno – crnom

FOTO: ŽFK SLOBODA

Članica Ženskog fudbalskog kluba „Sloboda“ iz Tuzle Edina Serhatlić iznenada je jutros preminula u svojoj 20 godini. Vijest o njenoj smrti šokirala je sve koji su je poznavali. Predsjednik tuzlanskog kluba Elmir Šećerbegović uputio je saučešće porodici.

-Ova vijest nas je šokirala i iznenadila. Svi u klubu smo jedna velika porodica i prerani Edinin odlazak nas je mnogo rastužio. Porodici Serhatlić upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz vas smo u ovim teškim trenucima – naveo je Šećerbegović.

Edina je bila omiljena među djevojkama u crveno – crnom. Armin Mujezinović, trener ženske selekcije, nije krio tugu nakon saznanja “da Serhi više nije među nama”.

– Sa tugom možemo izjaviti da smo izgubili dobru, vaspitanu djevojku koja je svaki dan živjela Slobodu i bila ponosna što je nosila grb kluba. Igračica koja je Slobodu i naš tim nosila u srcu, na svakom treningu, svakoj utakmici. Hvala ti Serhi za sve – kaže Mujezinović.

Vijest o njenoj smrti šokirala je sve koji su je poznavali
Vijest o njenoj smrti šokirala je sve koji su je poznavali


FOTO: ŽFK SLOBODA

Merima Aljić, kapitenka naše ženske selekcije, o Serhi, kako su je zvale saigračice, imala je samo riječi hvale:

-Sjećam se kada me je pitala da počne dolaziti na treninge mlađih uzrasta kako bi napredovala i bila što bolja. I taman kad se posvetila fudbalu, razbolila se. Serhi, naša dobrica, uvijek spremna pomoći i uvijek raspoložena za trening. Uvijek ću pamtiti tvoju radost nakon postignutog gola. Zauvijek ćes biti u našim srcima i uvijek ćemo te se rado prisjećati. Naša svaka naredna utakmica biti će za tebe – kazala je Aljić.