DŽEKO MASSAGE Hidžama u Švicarskoj, lijek za mnoge bolesti današnjice

Mnogi od nas Hidzamu su radili samo kad bi dočekali godišnji odmor i uputili se u naše rodne krajeve a do tada bi većinom trpili bol i patili se kroz svakodnevnicu.

Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Oni se na pomenuti način evakuiraju iz organizma. Savremene naučne medicinske studije, koje se provode u svijetu, pokazale su da postoji evidentna razlika u sastavu kapilarne krvi uzete iz prsta (odakle se obično uzima za analizu) i one uzete prilikom hidžame. Laboratorijski nalazi pokazuju tu razliku. Eliminisana masa sadrži 80 – 90% biološkog i hemijskog “otpada”, a samo 10 – 20% krvnih elemenata. Biološke meterije koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima.

Problem je prepoznao Mahir Memić Memic Mahir iz Balsthal koji se ozbiljno bavi ovim poslom i rado pomaže koji njegovu pomoć trebaju. Hidzama ima i svoje na raznim jezicima;

Bos. strune, kupice;
Srp. kupiranje,
Hrv. barbiranje,
Lat. cucurbitulae,
Eng. cups, cupping;
Franc. ventouses,
Tal. copette;
Njem. Schröpfen;

Hidzama je lijek za slijedeće boljesti ili probleme kod današnje muške i ženske populacije; Bolovi u leđima, Artritis, Astma, Anemija, Depresija, Umor, Emocionalni problemi, Išijas, Celulit, Atrofija, Ozljede.

Sve navedene regulatorne metode, a prvenstveno hidžama, pomažu zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuju preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba.

U slučaju kada je došlo do poremećaja zdravlja ili nastanka bolesti, regualtorne metode pomažu bazičnom regulatornom sistemu da ponovo uspostavi ravnotežu i dođe do zdravlja. Tada one djeluju , dakle liječe.

Do sada nisu zabilježeni neželjeni efekti niti nus-pojave hidžame.

Zato zakažite svoje termin putem tel + 41 78 854 08 50 i probajte ovo čudo od lijeka. Dževad Turkeš ( Luzern ).

Autor: Muradif M.

Back to top button