Groupe Médical Saluss – Turska krade bh.investitore, ova klinka za transplataciju kose doživila veliku expanziju, Selma Bajrami se pohvalila tretmanom (VIDEO)

Prije nekoliko desetljeća, tijekom međunarodnih istraživanja kose utvrđeno je da je kosa na zatiljku genetski programirana da raste cijeli život. To je temelj za trajno rješenje u slučaju ispadanja kose – presađivanje kose u klinici Groupe Médical Saluss
Turska, broju 1 u presađivanju kose.

Proteklih mjeseci turske klinike za presađivanje kose napravile su pravu marketinšku invaziju. Naime, deseci tvrtki koje se bave tom estetskom granom medicine oglašavaju se na Facebooku, poglavito muškarcima starijima od 35 godina. Naime, u tom životnom razdoblju dijelu muškaraca kosa se znatno prorijedi, imaju zaliske, ili su pak na jednom dijelu glave ostali skroz – ćelavi.

Osoba zadužena za glavni marketing i promociju S.Ć ( puno ime poznato redakciji ) ističe veliku potrebu za ovakvim zahvatima, turski dnevni list Hurriyet navodi da tu zemlju svake godine posjeti oko 750.000 turista koji su poglavito došli zbog medicinskih problema, a od toga njih 60.000 traži transplantaciju kose.

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda Balkana koja je nedavno obavila tretman u Saluss klinici u Turskoj je diva Selma Bajrami, koja je ujedno postala i ambasador i zaštitno ime klinike. Iako slabije pjeva zbog situacije sa Koronom, Selma je odlučila da se pobrine za svoj izgled u budućnosti, te ništa ne propušta slučaju. Mi smo u direktnom kontaktu s jednim od vlasnika klinike koji nam je i dao sve ove informacije, te isti najavljuje još mnoge zvijezde Balkana u posjeti Saluss klinici. Ponosan je na uspjeh klinike, web stranica je u izradi i tu će biti sve potrebne informacije, do tada sve možete naći na officijalnoj facebook stranici Groupe Médical Saluss.

Radi se takođe i na ideji povezivanja sa mnogim bh.gradovima sa Antalyom te će gosti iz Bosne i Hercegovine imati poseban tretman.
Klinika se bavi 50% presađivanjem kose, gdje su broj 1 u Antaliji. Takođe rade sve potrebne korekcije na ljudskom tijelu.
Prenosimo vam izjavu Selme Bajrami te vas pozivamo da ne gubite vrijeme ukoliko želite promjene koje će vam promjeniti ostatak života.

”Na mom oficijalnom YouTube kanalu možete pogledati cijeli video kako sam se provela u Turskoj ? (link u opisu)
Željela bih se zahvaliti osoblju klinike “Saluss Medical Group” na nezaboravnom dočeku u Turskoj. Ukoliko neko od vas želi da kontaktira sa “Saluss” klinikom iz Turske, to možete obaviti putem njihovog instagrama (@salussmedicalgroup) ili putem njihovog kontakt broja (+90 532 467 41 00). Ja sam prezadovoljna, sigurna sam da će ti biti i vi ?”.- ističe Selma Bajrami.

Uspješnost zahvata je 98 posto
Ovom se metodom može postići vrlo velika gustoća kose, a transplantirana kosa izgleda jednako prirodno kao i ostala kosa. Kod nas je uspješnost ovog zahvata 98%, što znači da se od ukupnog broja transplantiranih folikularnih jedinica 98% primi na primajućoj regiji, što je vrlo visok postotak uspješnosti – navodi naš hirurg, uz napomenu kako se dva tjedna prije transplantacije ne smiju uzimati acetilsalicilna kiselina (Andol, Aspirin) ni vitamin E. Alkohol valja izbjegavati barem pet dana prije zahvata, a kafu i čaj dva dana prije.

Nakon zahvata pacijent dobiva od nas detaljne pisane upute kako treba dalje njegovati vlasište i istog dana može napustiti zdravstvenu ustanovu. Kosa iz transplantiranih folikularnih jedinica najčešće ispadne desetak dana nakon transplantacije, a nova počne ponovno rasti 15-16 sedmica nakon zahvata.

Britanci najčešći klijenti

Strani mediji pišu kako u Tursku najviše hrle Britanci, a u posljednje vrijeme i Amerikanci. Naime, transplantacija kose u Americi zna zapadati i 25 hiljada dolara, dok u Turskoj možete proći i za 3000 eura.

Ne gubite vrijeme pozovite broj + 90 532 467 41 00 ili na web stranici ba.salussmedical.com – Antalya, Turska.

Autor: Muradif M

Back to top button