Medina Jašarević najbolja učenica svih srednjih škola države Washington

Medina je rođena 31. decembra, 2002. godine u Vancouveru, Washington. Školovala se u Fort Vancouver High School Center for International Studies” . Medina je proglašena za učenicu generacije u ovoj školi a imala je najbolji akademski uspjeh na nivou svih srednjih škola ove države. I pred svojim profesorima i kolegama je održala maturski govor zaodjenuta šalom Bosne i Hercegovine, a u govoru je govorila o svojoj zemlji i imigrantskom iskustvu nje i njenih roditelja.

Njen otac Mahir je tokom rata u našoj zemlji skoro tri godine bio zatočenik u koncentracionom logoru. “I dalje ostajem u Washingtonu gdje ću nastaviti svoje fakultetsko obrazovanje. Iako sam imala ponude da studiram širom Amerike, odlučila sam studirati stomatologiju i biologiju, a osnovni razlog jeste kako bih i dalje ostala uz svoju porodicu” – ističe Medina.

Kako kaže Medina, njena najveća snaga su porodica i vjera. Zajedno sa svojim bratom Belminom i sestrom Ajšom u lokalnom džematu uči hifz.Uz sve obaveze, Medina stiže i da ima hobije te se bavi karateom i plivanjem, a najviše se odmara uz crtanje.

Almir Muratović


Medina Jašarević/Facebook

Back to top button