Oglasio Sadik Hasanović povodom medijske: Želim biti neko ko spaja ljude, širi ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga!

U susjednoj državi Srbiji trenutno je udarna tema Sadik Hasanović i Zvezde Granda. Prema pisanju tamošnjeg Kurira, u javnost su procurili snimci s Youtube kako Sadik Hasanović uz pratnju svog oca pjeva ratnohuškačke pjesme. U povodu s tim na svom zvaničnom Facebook profilu oglasio se i Sadik Hasanović , te ističe:

***SAOPSTENJE***

“Umjesto najljepsih dana koje bi trebalo da provodim zbog sjajnog rezultata u Zvezdama Granda, meni se zivot pretvorio u pakao.

Dragi ljudi, imam 20. godina, nisam sposoban da mrzim. Ja sam Bošnjak i ponosim se time. Ali biti Bošnjak znaci i voljeti i postovati druge ljude, nacije i vjere. I ja sam izrastao bas u takvog covjeka. Pa bas u takmicenju sam se druzio sa svima, obozavam sve moje kolege i drugare iz ZG, moju Mariju..

Kada sam zapjevao spornu pjesmu zbog koje trpim torturu, imao samo 13,14 godina, nisam razmisljao o tome da ona nosi poruku mrznje prema nekome. Bio sam klinac.
Volim svoju zemlju, ali postujem Srbiju. Pa u Beogradu sam proveo najljepse trenutke. Moj cilj i posao jeste da ljude cinim sretnim, nikako suprotno.
I zato izvinjavam se svakom covjeku u citavom regionu ukoliko sam ikog povrijedio, uvrijedio ili ucinio da se osjeca lose.

Zelim poruciti svima. Zelim biti neko ko spaja ljude, siri ljubav, stvara mir, a ne suprotno od toga. Jer sam izuzetno miroljubiva osoba. Ponavljam, zelim dobro i mir svima.”

Ostavimo politiku i nacionalnu retoriku, na ovim prostorima moramo graditi mir i suživot.

Infosvijet.net

Back to top button