Drinjača: Usljed prevrtanja radne mašine smrtno stradao jedan od prvih povratnika u ovaj dio Bosne i Hercegovine

foto sa Zvornicki.ba
Policijskoj stanici Zvornik, 11.08.2021. godine oko 17:50 časova prijavljeno je prevrtanje radne mašine – motokultivatora u mjestu Drinjača, Grad Zvornik, kojom prilikom je smrtno stradalo lice E.G. iz Drinjače (Kostjerevo).

Uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

U toku je rad na dokumentovanju ovog događaja.

Naime, riječ je o Ejubu Germiću, jednom od prvih povratnika na svoje prijeratno ognjište. Zasigurno svi će ga pamtiti po dobroti i želji da pomogne svakome koliko je mogao u svojim mogućnostima.

Vi svi koji pratitete rad televizije Podrinje i portala Podrinjemedia vjerovatno ste upoznati i sa slučajem Sadika Germića iz mjesta Sebiočina kod Nove Kasabe. Upravo je Ejub Germić intervenisao kod našeg novinara u Zvorniku da se proba pomoći toj porodici budući da su rodbinski povezani i da je znao kako teško žive. Zahvaljujući Ejubu i priči koju smo snimili mnogi su pritekli u pomoć tako da je Sadik sa porodicom dobio izuzetnu vrijednu pomoć, kako finansijsku tako i materijalnu.

O vremenu dženaze naknadno ćemo Vas informisati

/PU Zvornik

/podrinjemedia.ba/E.B.

Back to top button