‘Božić je, pucaj u džamije’: Nastavljeni izljevi fašizma u Priboju, reakcija države – nikakva

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izljeve u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od policijskih službenika, sigurno je doprinijela nastanku novih i dala vjetar u krilu svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje

Nakon što je jučer objavljena fotografija na kojoj se vidi da je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo genocidni grafit kojim se veliki ratni zločinac Ratko Mladić , pojavila se još jedna, a zatim i snimak na kojem se također vide izljevi fašizma i genocidne poruke, nastale u toku noći sa 6. na 7. januara u tom gradu.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis “Ratko Mladić heroj”, dok na drugoj “Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala”.

Ratko Mladić je presuđen ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izljevima fašizma sakrivenim pod lažnim “patriotizmom” Bošnjaka u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka.

Na snimku se vidi desetak mladića koji također u noći na sam Božić pjevaju “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”, umjesto “pucaju prangije” kako glasi izvorna pjesma.

Ne, nije tu kraj. Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca .

Blaga ili nikakva reakcija države na fašističke i genocidne izljeve u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od policijskih službenika, sigurno je doprinijela nastanku novih i dala vjetar u krilu svima onima koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje, piše sanapress.info.

( Sanapress.info , DEPO PORTAL/md)

Back to top button