Prijetnje po život Muratu Avdiću odborniku u Skupštine opštine Milići, Murat Avdić poslao poruku građanima

Odbornik Skupštine opštine Milići Murat Avdić prethodnog dana dobio je prijetnje opasne po život putem društvene mreže facebook. Za portal Zvornički. ba Murat Avdić je prokomentarisao dešavanja prethodnog dana kada je dobio prijetnje i današnjeg hapšenja lica koje je prijetnje upućivalo.

Prijetnje koje sam dobio prethodnog dana došle su od momka koji je duplo mlađi od mene. U svom životu dobio sam mnogo prijetnje u puno težim vremenima od puno opasnijih lica, ali Murat Avdić nije neko ko se boji i povlači. Sve jučerašnje prijetnje sam prijavio policiji zbog ljudi koje predstavljam u Skupštini opštine Milići. U ovom teškom vremenu u našoj domovini gdje su tenzije na visokom nivou djelovao sam institucionalno. Ovim putem bih Bošnjacima Podrinja, ali i svim građanima poručio da u slučaju da dobiju slične prijetnje u narednom periodu postupe na isti način kao i ja. Mi smo lojalni građani ove države, a u ovoj državi svi smo ravnopravni bez obzira kako se zvali i gdje živjeli, da li to bio  jedan ili drugi entitet, distrikt, kanton i u bilo kojoj opštini/općini.

Narušavanje sigurnosti treba prijaviti nadležnim organima, u ovom slučaju prvi nivo prijave je MUP, a u slučaju kada bi se ova institucija oglušila, ova država ima sasvim dovoljno sigurnosnih službi koje bi se pozabavili ovakvim problemima. Vjerujem da će Policijska uprava Zvornik riješiti ovaj slučaj sudskim putem prema važećim zakonima ove zemlje i dati primjer svim drugim koji bi se drznuli na ovakav način ugrožavati bilo čiju sigurnost u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

Murat ovo nije uradio jer se boji za sebe lično nego da bi to bio primjer ponašanja svim građanima, rekao je Murat Avdić.

Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju danas saopštili:

Policijskoj stanici Milići je 25.01.2022. godine oko 11,00 časova lice M.A. iz Milića prijavilo lice B.T. iz Milića zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji po život, zbog čega je lišeno slobode oko 11,45 časova.

Lice M.A. je prijavilo lice B.T. da je na društvenoj mreži „Facebook” objavio video klip u kojem mu upućuje ozbiljne prijetnje po život. Policijski službenici Policijske stanice Milići su odmah postupili po prijavi i preduzeli sve potrebene mjere i radnje u cilju provjere tačnosti navoda prijave. Istog dana, policijski službenici su pronašli lice B.T. iz Milića i isto lišili slobode.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom i nakon toga dostavljanje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje sigurnosti“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Back to top button