N/FS BiH suspendovao Ahmedhodžića!

Nogometni savez BiH odlučio je suspendovati Anela Ahmedhodžića jer smatra da povreda stopera bh. reprezentacije nije ozbiljne prirode.

Iz bh. kuće fudbala oglasili su se saopštenjem.

“Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska „A“ reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH.”, rečeno je iz saveza.

Najprije se u bh. medijima pojavila informacija da je Ahmedhodžić “iz ličnih razloga” otkazao dolazak selektoru Mehi Kodri, da bi kasnije bilo potvrđeno da je bh. stoper ipak povrijeđen, te da je Sheffield United poslao medicinsku dokumentaciju Fudbalskom savezu BiH, ali u bh. kući fudbala ne matraju da je povreda teške prirode, te su se odlučili za suspenziju.
N1

Back to top button