Emotivan povratak Ramosa u Sevillu: San je ispunjen

U poznim sportskim godinama mogao je zaraditi milione u Turskoj ili Saudijskoj Arabiji, Sergio Ramos u prvi je plan stavio emocije te se za mnogo manje novca vratio u Sevillu.

Prije 18 godina započeo je njegov izuzetno uspješni profesionalni put na Ramon Sanchez-Pizjuanu, a u srijedu navečer je na tom kultnom stadionu predstavljen kao novi-stari igrač uspješnoga kluba iz Andaluzije.

Uz čelnike Seville, na konferenciji za novinare bilo je i nekoliko igrača.

– Za mene je ovo nezaboravan dan, san je ispunjen, vraćam se kući nakon 18 godina. Želim iskoristiti ovu priliku da zahvalim predsjedniku, sportskom direktoru, potpredsjedniku, svima vama, navijačima na davanju prilike da se vratim kući. Svi ste mi omogućili da ovo ponovim. Mene pokreću emocije. Moram vjerovati u projekt. Zatvorio sam krug u Parizu i novi započinjem u Sevilli. Nadam se da ću biti kao Rakitić, koji se vratio i kao kapetan podigao trofej – rekao je Ramos.

Otkako sam stigao, primijetio sam veliku naklonost navijača i želim im se na tome zahvaliti. Ispričao sam se za pogrešne geste, mladost vas tjera na pogreške. Nadam se da mi možete oprostiti, sada svi dolazimo braniti ovaj štit. Nadam se da ću onima koji mi zamjeraju promijeniti mišljenje učinkom i golovima. Svi smo na istom brodu – zaključio je Sergio Ramos.

(Vijesti.ba)

Back to top button