Košarac: Ako Schmidt nastavi sa provokacijama, moguće povlačenje iz institucija

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Staša Košarac rekao je da će, ukoliko Christian Schmidt nastavi sa “provokacijama”, pozvati srpske predstavnike da se povuku iz rada u institucijama BiH.

“Sutra sam u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu zakazao sastanak sa srpskim predstavnicima na nivou Savjeta ministara i otvoreno ćemo razgovarati o ovoj mogućnosti. Smatram da je bespredmetno da i dalje budemo u zajedničkim institucijama ako se nastave napadi na Republiku Srpsku, njenog predsjednika i institucije, kao i sa kršenjem Ustava i Dejtona – naglasio je Košarac.

On je naveo da Kristijan Šmit nema ni pravo ni legitimitet da bilo šta govori o Republici Srpskoj, o njenom rukovodstvu i institucijama.

“Uzurpator Scmidt konačno da shvati – neka prestane da nas provocira! Republika Srpska vas neće! Niste dobrodošli! Nećemo nasjesti na provokacije nedobronamjernog stranca, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik”. istakao je Košarac u objavi na Instagramu.

On je naveo da Republika Srpska ima legalne i legitimne institucije, demokratski kapacitet u odlučivanju i uvijek postupa u skladu sa Ustavom i Dejtonom sporazumom, te da građani Republike Srpske stoje uz predsjednika Republike Milorada Dodika i njegovu politiku u zaštiti Republike Srpske.

“Nikada nećemo pristati na to da nam mešetar Schmidt kroji pravila. S kojim pravom se on okomio na institucije Republike Srpske i njenu imovinu, koju žele da nam uzmu? S kojim pravom bi taj nesrećnik Schmidt da prekraja izbornu volju građana Republike Srpske?! Јedino što Schmidt uspijeva jeste da dodatno komplikuje i otežava odnose u BiH. Njegovo bahato, podlo i bezobrazno ponašanje mora prestati odmah! – konstatovao je Košarac.

Podsjetimo, Milorad Dodik nedavno je izjavio da je policiji izdao uputsva da ukoliko Christan Schmidt bude boravio na teritoriji Republike Srpske visoki predstavnik bude uhapšen i protjeran. Nakon oštrih reakcija ali i najave visokog predstavniak da će uskoro doći u Banjaluku, Dodik je promijenio ploču i kazao da će visokog predstavnika “gađati jajima”.
N1

Back to top button