Odbornik SDS-e u Skupštini Zvornika nazvao portal “Zvornički.ba” “ratnohuškačkim” i prozvao urednika Ilijaza Miralemovića da svojim objavama širi “ratnohuškačku” politiku

Odbornik SDS-e u Skupštini nazvao urednika portala “Zvornički.ba” Ilijaza Miralemovića da svojim objavama širi “ratnohuškačku” politiku.

Današnju sjednicu Skupštine Grada Zvornik obilježilo je i pitanje odbornika Srpske demokratske stranke (SDS) , Bojana Lukića, zbog čega Gradska uprava finansira portal “Zvornički.ba”? osnivača, urednika i novinara Ilijaza Miralemovića, gdje je portal označio “ratnohuškačkim” zbog toga što je jučer objavio članak o hapšenju dvojice osumnjičenih Zvorničana (Srba) za ratne zločine na prostoru Zvornika – tačnije na prostoru Bijelog Potoka gdje je 1. juna 1992. godine zarobljeno a zatim u smrt odvedeno 675 muškaraca, starosne dobi od 16 do 77 godina.

Ovu vijest jučer su prenijeli svi mediji u Bosni i Hercegovini, pa između ostalogi i portal “Zvornički.ba”.

Lukić je bio veoma emotivan u svome obraćanju te je direktno prozvao urednika portala Ilijaza Miralamevića.

Ovim se direktno želi uticati na uređivačku politiku portala “Zvornički.ba”, a posebno na njegovo finansiranje. Prema odgovoru na postavljeno odborničko pitanje o finansiranju portala iz Gradske uprave u 2022.g, zvaničan odgovor Bojanu Lukiću pokazao je da su prošle godine za portal Zvornicki.ba duplo manje izdvojili sredstava nego za većinu zvorničkih medija odnosno portala. Ovim se želi izvršiti dodatni finansijski pritisak na portal „Zvornicki.ba“ pored mete koja se redovno sa skupštinske govornice stavlja na leđa uredniku Ilijazu Miralemoviću.

Mi sa portala Podrinjemedia stojimo uz Ilijaza Miralemovića, porodičnog čovjeka, oca dvoje djece, koji je tu među prvim povratnicima i osoba koja želi da ostane i opstane u svome gradu.

Također protiv smo bilo kakvog uticaja na uređivačku politiku bilo kojeg medija, posebno u ovome slučaju portala “Zvornički.ba” koji nastoji kroz razne objave blagovremeno donijeti sve informacije vezane za Grad Zvornik, ali i šire. Te objave ne moraju i ne mogu se svima svidjeti, ali to je naša realnost i “zamotavanje” nekih informacija ne donosi nikome dobro, a posebno onima koji redovne prate vijesti iz ovoga dijela Bosne i Hercegovine.

Portal “Zvornički.ba” nastoji pravovremeno objavljivati sve informacije bez obzira da li se radi o Srbima, Bošnjacima ili nekim drugim, a što to nekome nekad ne odgovara ili se ne svidja, to je njegov problem.

Ako su jučer objavili vijest o hapšenju dvojice Srba, također objavili su i vijesti o suđenju Bošnjacima pred Tužilaštvom BiH-e (Link: https://zvornicki.ba/nastavljeno-sudenje-optuzenim-pripadnicima-arbih-iz-zvornika-svjedocio-jedan-svjedok-citanje-tri-iskaza/ )…

Ovo je samo jedan od primjera da uređivačka politika portala “Zvornčki.ba” je pravovremena i objektivna.

Ponavljamo: nikada i nikome sve vijesti koje se dijele putem medija ne mogu i neće se sviđati, ali bolje i gorka istina nego slatka laž.

Nažalost predstavnici Bošnjaka u Skupštini, ni pokušali nisu stati u zaštitu portala “Zvornički.ba”, odnosno Ilijaza Miralemovića koji je direktno prozvan.

Podrinjemedia

Back to top button