Mladi reprezentativac BiH U-17 na test probi kod Edina Džeke u Fenerbache-u

Stigla nam je vijest iz Turske da je naš mladi explozivni šesnaestogodišnji napadač iz PODRINJA, tačnije iz Srebrenice, Senad Čosić koji trenutno živi u Yverdonu a igra u Neuchatel Xamax, Švicarska stigao je na zimskoj pauzi na probu u turski Fenerbache.

Ovaj mladi potencijalni napadač koji svoju karijeru gradi na siguran način, a rezultati i statistike koji stoje iza njeg su dokaz da se radi o talentovanom igraču velikih potencijala. WSM agency iz Malage je skoro potpisala ugovor s njim i vode brigu o njegovoj karijeri. Njegov agent David Jiemenez kaže da se investicija u talente uvjek isplati a Senad je sigurno jedan od budućih europskih napadača.

Kako smo već ranije saznali i pisali Senad je prve fudbalske korake napravio u FC Bosna Yverdon, gdje je već od šeste godine na turnirima privukao pažnju da bude pozvan u Yverdon Sport, odakle je prešao u U15 Lausanne sport i igrao u U16 i U17, ali mu se put otvorio za neku drugu matematičku opciju i prekida ugovor sa Lausanne i odlazi u Neuchatel Xamax gdje je u U17 selekciji povremeno trenira, već u U19 je trenira sa svojih šesnaest godina!

Obavili smo intervju s maldim bh. reprezentativcem Senadom Čosićem i budućim ako Bog da igračem Fenerbachea.

ODAKLE TOLIKA LJUBAV PREMA FUDBALU?

Edin Džeko i Vedad Ibišević su krivi što volim fudbal, a i moj babo je zaljubljenik u fudbal i navijač je BiH i Bayerna iz Njemačke i uz babu sam to sve prihvatio i tako je počelo od malih nogu!

KO TI JE UZOR U FUDBALU?

Ronaldo, Vedad Ibišević i Edin Džeko.

KOLIKO JE TEŽAK PUT KA USPJEHU?

Uspona i padova ima, prepreka više nego očekivati ali takav je to put i samo uporni odu dalje! Mnogo žrtve kao dijete već dajem za uspjeh i vidljivi su rezultati, od izbora za hranu i piće do slobodnog vremna, izlazaka, spavanja i drugih stvari. Sve to mora da se uskladi i napravi plan koji poštujem da bi išao naprijed.

KO TI JE NAJVEĆA PODRŠKA U SVEMU OVOME?

Porodica, naravno bez njih to nebi bilo popunjeno! Osjećala bi se praznina i to je jako bitan faktor za mene! Pogotovo želim spomenuti žrtvovanje moga babe, noći vožnje, nespavanja, odlaska s posla i sve da bi meni pomogao u svemu ovome.

GJDE TRENUTNO IGRAŠ?

Igram za Neuchate Xamax akademiju u ligi omladinske elite u Švicarskoj.

IGRAŠ LI ZA REPREZENTACIJU BIH?

Igram za omladinsku selekciju BiH od U-15 pa nadalje,  nekada izostanem zbog povreda ili selektorskih odluka ali tu sam u timu redovno.

KAKO SU TE PRONAŠLI LJUDI IZ FENERBAHCETA?

Viđen sam na razvojnom turniru za talente u januaru 2023. godine i od tad me prate. Pronašli su me preko agenta  i došli u kontakt sa mnom i ponudili da dođem i odradim testove pa da se poslije vidi u kom pravcu ćemo krenuti.

JESI LI POTPISAO KAKAV UGOVOR I KAKVI SU PLANOVI ZA DALJE?

Danas sam igrao svoj prvi probni meč nakon medicinskih pregleda i zabio dva gola za rezultat od 3-3. Profesionalno radim na kreiranju karijere uz pomoć kluba i svega što je postavljeno oko njega da bi to išlo pravim putem. Nisam još ništa potpisao, samo je proba trenutno.

GDJE SI ROĐEN?

Rođen sam u Švicarskoj za koju sam igrao za mlade predselkcije, ali kad sam dobio poziv Bosne i Hercegovine nisam mnogo razmišljao da prihvatim ponudu i obučem dres BiH. Moji roditelji i sav moj korijen je iz Bosne i Hercegovine i volim je srcem, prva utakmica je bila protiv Crne Gore, uz himnu Bosne i Hercegovine same suze teku, neopisiv osjećaj je to, stvarno to moraš doživjeti i voljeti. Zato je drugačije igrati za BiH!! Veliki je to izazov i zadovoljstvo, to je moja država, nebitno što sam rođen u Švicarskoj.

KOJA TI JE ŽIVOTNA ŽELJA U SPORTU?

Želja mi je da igram za prvi tim BiH i da me raja voli kao Džeku i da pomognem svojoj državi u tom pravcu sporta, naravano imam i velike želje da zaigram za velike evropske klubove, vidjet ćemo šta nas čeka u budućnosti, bitno je da smo zdravo.

ZA KRAJ, KOJU PORUKU ŠALJEŠ MLADIMA?

Nikada ne odustajte od svojih snova, vjerujte u njih i uspjeh će doći radom, trudom i borbim. Hvala svima koji su mi pomogli i ja stojim na raspolaganju drugima. Hvala i Vama i vašem portalu na ustupljenom vremenu i prostoru.

Za kraj evo malo fotografija s današnjeg treninga u FENERBAHCEA

U ime našeg portal našem Ssnadu želimo puno sreće u karijeri i da ostavri svoje snove.

Infosvijet.net

 

 

 

Back to top button