Dževad Poturak: Grci su se provukli protiv Džeke, ali protiv mene neće

Dževad Poturak: Grci su se provukli protiv Džeke, ali protiv mene neće

Poturak: Meč će se održati 1. jula u Istanbulu

Najbolji bosanskohercegovački kikbokser Dževad Poturak, uprkos porazu u posljednjem FFC nastupu protiv Mladena Brestovca, ne želi stati. Bh. Mašina dogovorila je novi meč, koji je zakazan za 1. juli u Istanbulu.

Brz i jak

Protivnik na manifestaciji “World Thai Boxing Champions Night II” bit će mu Grk Antonios Armenacoglu. Trenutno Poturak ima šest poraza u nizu, a posljednje slavlje ubilježio je na FFC-u 7 protiv Franka Munoza u svom Sarajevu.

– Iako postim, svakodnevno naporno treniram kako bih što spremniji dočekao meč protiv Armenacoglua. Grci su se nedavno u Zenici na kvalifikacionoj utakmici izvukli protiv Edina Džeke, Miralema Pjanića… ali protiv mene neće moći – kazao je Poturak.

Grčkog borca hvali, ali kaže da je siguran u trijumf.

– Riječ je o brzom, jakom i eksplozivnom borcu, ali je manjeg rasta i tu je moja šansa. Prethodne borbe većinom sam imao protiv viših boraca od mene. Mislim da u Istanbulu ne bi trebalo biti problema i da ću ostvariti trijumf protiv grčkog borca – kazao je Poturak.

Pomoć publike

Bosanskohercegovački borac uzda se i u pomoć publike.

– Vjerujem da će navijači u Istanbulu navijati za mene i da će mi biti od pomoći da savladam Armenacoglua – zaključio je Poturak.

avaz.ba

Back to top button