Novi napad na suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine: Pogledajte kako neonacista prepričava Dodikove želje i namjere!

Glavna i udarna vijest ovih dana na režimskoj televiziji RTRS su izjave predsjednika neonacističke Slobodarske partije Austrije Heinz-Christiana Strachea.

Strache se zalaže za samostalnost manjeg bh. eniteta i u svojim javnim nastupima se “pita kako Međunarodna zajednica dopušta postojanje multinacionalne Bosne i Hercegovine”.

Fašista Strache podržavanjem samostalnosti RS-a udara na suverenitet i granice međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i ruši temelje ustavnog i društvenog uređenje države.

Neobično je da se Strache i njegovi politički istomišljenici uvijek “zainteresiraju za situaciju u regionu” baš uoči izbora u toj zemlji. Naredni su zakazani za 15. oktobar, a bitnu ulogu u konačnom rezultatu bi moglo imati i oko 300.000 Srba, koliko ih, prema procjenama, živi u toj zemlji. Upravo je ta procjena motiv zbog kojeg Strache koristi očajnog Dodika, da igrajući na kartu podrške secesiji RS-a animira srpsko glasačko tijelo u Austriji.

Heinz-Christian Strache u društvu neonacističkih istomišljenika
Back to top button