Trener Juventusa: Važan je igrač za nas, ali bi u januaru mogao otići

Massimiliano Allegri, trener torinskog Juventusa potvrdio je danas da u klubu razmišljaju o tome da hrvatskog reprezentativca Marka Pjacu u januaru pošalju na posudbu kako bi igrao takmičarski fudbal.

Pjaca se tek oporavio od teške povrede ligamenata koljena
Pjaca se tek oporavio od teške povrede ligamenata koljena koju je dobio u martu ove godine, prenosi Anadolija. U posljednje vrijeme italijanski mediji ga povezuju s odlaskom u Liverpool u zamjenu za Emrea Cana i novac.

Međutim, Allegri ističe da je Pjaca važan igrač za Juventus, ali i da smatra da bi za mladog fudbalera dobro bilo da do kraja sezone igra negdje na posudbi.

– Razgovarat ćemo s Pjacom i procijeniti kako stoje stvari. Jasno je da treba da igra takmičarski fudbal. Razgovarat ćemo i odlučit ćemo šta je najbolje i za njega i za Juventus. Pjaca je važan igrač za nas – kazao je Allegri, prenose italijanski mediji.

Pjaca je u Juventus stigao iz zagrebačkog Dinama u julu 2016. godine. Aktuelni prvak Italije platio je obeštećenje od 23 miliona eura, čime je postavljen novi rekord Hrvatske nogometne lige (HNL). U dresu Stare dame odigrao je 19 utakmica i postigao jedan gol. Za Hrvatsku je 22-godišnji ofanzivac nastupio 13 puta uz jedan pogodak.

Izvor: Anadolija

Back to top button