Građani pristižu i iz drugih gradova: U Banjoj Luci počeli protesti “Pravda za Davida”

Veliki broj građana pristiže u ovim trenucima na Trg Krajine u centru Banje Luke gdje su za danas u 18 sati zakazani protesti pod nazivom “Pravda za Davida”.

Primjetno pojačano policijsko osiguranje na Trgu KrajinePrimjetno pojačano policijsko osiguranje na Trgu Krajine

Osim Banjalučana dolazak su najavili i građani iz brojnih drugih gradova u BiH koji su čak spontano organizovali prijevoze.

Od dana kada je policija 26. marta izašla sa svojom verzijom istrage o smrti Banjalučanina Davida Dragičevića (21), tvrdeći da je u pitanju zadesna smrt nastupila utapanjem, svako večer u 18 sati se na ovoj lokaciji organizuju okupljanja.

Za večeras je najavljen masovniji protest svih onih koji podržavaju Davidove roditelje u borbi za istinu o tome šta se dešavalo sporne večeri 17. na 18. mart kada je nestao, pa sve do 24. marta kada je njegovo tijelo pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas.

Davidovi roditelji su skup najavili i Policijskoj upravi Banja Luka, te je na Trgu Krajine primjetno pojačano policijsko osiguranje. Oni su pozvali sve građane na mirno i dostojanstveno okupljanje.

Grupa “Pravda za Davida” na društvenoj mreži Facebook trenutno ima više od 83.000 članova. Ljudi iz svih krajeva svijeta šalju podršku Davidovoj porodici u borbi za istinu o ovom tragičnom slučaju.

Izvor: Faktor

Back to top button