Kamion uletio u kuću: Vlasnicu spasila TV u kuhinji

Nesvakidašnja nesreća na sreću bez težih posljedica dogodila se jutros iza šest sati u Dervišagi u Požegi kada je kamion s prikolicom slavonskobrodskih registracijskih oznaka sletio s ceste udario u kuću, te je gotovo srušio.

Do nesreće je došlo najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti. Krećući se od Pleternice prema Požegi vjerovatno je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, te je ono zaplesalo i sletjelo s ceste, udarilo je u kuću, te je gotovo potpuno srušilo, a nakon toga kamion je porušio ogradu susjedne kuće i zaustavio se u dvorištu.


Vlasnica srušene kuće nasreću je ove noći zaspala u kuhinji jer da je spavala u spavaćoj sobi sigurno ne bi preživjela nesreću jer je ta soba praktično potpuno srušena.

-Čula sam toliki udarac i pomislila sam da je potres. Kad sam izašla van imala sam šta i vidjeti. Kamion mi je srušio gotovo cijelu kuću. Uletio je u sobu gdje inače spavam. Na svu sreću gledajući televizor zaspala sam u kuhinji i eto ostala živa – prepričava nesvakidašnji događaj vlasnica kuće iz Dervišage, piše Pozega.eu.

Vozač kamiona nije povrijeđen.

Izvor: Pozega.eu

Back to top button