Nevjerovatno gdje živi Monacova zvijezda – Kylian Mbappe

Nevjerovatno gdje živi Monacova zvijezda - Kylian Mbappe Izvor: s.asmonaco.com

Monaco ove sezone igra sjajno. Izborili su polufinale Lige prvaka, a u domaćem prvenstvu zauzimaju lidersku poziciju. Veliki dio zasluga pripada mladom Kylianu Mbappeu koji živi svoj san.

Kylian Mbappe mlada zvijezda francuskog Monaca svojim igrama zadivio je svjetsku fudbalsku javnost.

Tome svjedoče i interesovanja fudbalskih velikana za usluge 18-godišnjaka koji uprkos velikom i brzom usponu nije pao pod utjecaj slave. Iako ga već nazivaju “novim Thierry Henryjem” ovaj tinejdžer je ostao isti, a pored zabijanja golova ima još jednu strast – igricu Football Manager.

Sve se promijenilo oko njega, a Kylian je ostao isti. On je veoma siguran u sebe, ali i vrlo jednostavan“, rekao je Ebondo.

Ono što je još zanimljivije jeste i činjenica koja Mbappea razlikuje od mnogih mladih fudbalskih zvijezda kojima novac ‘udari u glavu’.

Iako si može priuštiti luksuznu vilu ili stan, a na treninge dolaziti u skupocjenom automobilu, Mbappe i dalje živi skromno u svojoj sobi u sklopu trening centra ekipe Monaca. Kako bi ga zaštitili, roditelji su ga ubijedili da ustanu živjeti u Monacovoj akademiji, ukoliko nije s njima kući.

Svijet je pred ovim mladim Francuzem, a nastavi li ovako, Mbappe će definitivno opravdati da je “novi Thiery Henry”.

N1

Back to top button