Politika privatnosti

Ovaj dokument odnosi se na web stranicu infosvijet.net i reguliše način prikupljanja podataka i njihovo korištenje. Koristeći se web stranicom, pristajete na postupanje s podacima u skladu s ovim odredbama.

Nezavisni informativni portal IlijašNet, u daljem tekstu IlijašNet omogućuje vam korištenje sadržaja koje je podložno niže navedenim pravilima Politike privatnosti.

IlijašNet posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje IlijašNet obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice.

Posjetitelji stranice wwww.infosvijet.net imaju pravo uvida u objavljeni sadržaj tih stranica putem svojih internetskih pretraživača samo za osobno informisanje.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Ličnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). IlijašNet ne prikuplja Vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom kontaktiranja), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Podaci o korisnicima koji su dostupni putem društvenih mreža a koji se nalaze na IlijašNet-u su isključivo odgovornost svakog pojedinačnog korisnika koji nivo privatnosti sam reguliše na kanalu društvenih medija.

Korištenje vaših ličnih podataka

IlijašNet ne prikuplja vaše lične podatke i ne koristi se njima. IlijašNet o zainteresiranosti o svojim uslugama posjetioce može pitati putem anketa da bi proveo istraživanje o kvaliteti svojih usluga i/ili zainteresovanosti za uvođenjem novih. Prilikom provođenja anketa ne prikupljaju se nikakvi lični podaci.

IlijašNet ne proslijeđuje, prodaje niti iznajmljuje podatke trećim stranama.

Brisanje i promjena podataka

Vi u svakom trenutku možete obrisati ili promijeniti vaše podatke tako što ćete se vratiti na web stranicu na kojoj ste prvi put ostavili podatke i kontaktirati osobu za kontakt za tu stranicu/relevantni sektor IlijašNet-a.

U slučaju da podaci za kontakt nisu navedeni na dotičnoj stranici, možete se obratiti nama na email ilijasnet@gmail.com ako su vam potrebne dodatne informacije.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na IlijašNet platformama (web portal, Twitter, Facebook, Instagram i YouTube) ne odražavaju stav redakcije i uredništva. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Autor komentara odgovoran je i snosi posljedice prouzrokovane komentarom.

IlijašNet zadržava pravo brisati komentare ili blokirati profil bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Govor Mržnje

Termin „govor mržnje“ će biti shvaćen kao svi oblici izražavanja, koji šire, potiču, promovišu ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje na temelju netolerancije, uključujući: netoleranciju izraženog agresivnog nacionalizma i etnocentrizma, diskriminaciju i neprijateljstvo prema manjinama, migrantima i ljudima imigrantskog porijekla. (Vijeće ministara EU, Preporuka 97/20).

Odricanje od odgovornosti

IlijašNet se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način bila povezana s korištenjem domene infosvijet.net , za bilo koje radnje korisnika povezanih sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene infosvijet.net , kao i za svaku štetu koja može nastati korisniku, ili bilo kojoj trećoj strani, a u vezi sa upotrebom ili zloupotrebom korištenja domene infosvijet.net .

Politika vezana uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies)

Naše internet stranice koje posjećujete koriste kolačiće. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice infosvijet.net . Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu. Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske strance i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se pohranjuju samo tokom posjeta stranici.

Kolačićima trećih strana IlijašNet se koristi za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naše internet stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Ovisno o postavkama na Vašem internetskom pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Sigurnost

IlijašNet ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obavezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se opštih akata IlijašNet-a. Također, IlijašNet koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših ličnih podataka.

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu domaćina infosvijet.net Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice infosvijet.net , molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja lične podatke.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.

Ova pravila se primljenjuju od 02. Decembra, 2021. godine.

Back to top button