Region podijeljen: Jedni uz odbjeglu nevjestu, drugi žale mladoženju!

Mlada Elda Mujčin, nakon salve uvredljivih komentara na njen račun na društvenim mrežama i portalima, deaktivirala profil na Facebooku

Cijeli region već danima bruji o skandalu na veselju u Gradačcu, kada je zbog žestoke svađe između mlade i mladoženje svadba prekinuta, a mlada se vratila kući u susjedni Odžak.

Elda Mujčin i Edin Huseljić dugo će pamtiti dan koji je trebao biti najljepši u njihovim životima, a završio se neslavno. Cijeli skandal izbio je jer se mladenci nisu mogli dogovoriti kome će pripasti novac prikupljen na svadbi.

Brojne rasprave

„Avazovu“ priču o odbjegloj nevjesti koja je sat prije ponoći otišla s vjenčanja prenijeli su brojni mediji u regionu, a na portalima i društvenim mrežama neprestano se vode rasprave o tome ko je za sve kriv.

Javnost je podijeljena – jedni su na strani mladoženje, a drugi brane nevjestu, koja je za „Avaz“ kazala da je novopečeni suprug „iskoristio nju i nerođeno dijete kako bi se domogao onoga što je najviše želio, a to su pare“.

I sama Elda Mujčin uključivala se u rasprave u grupama na Facebooku, iznoseći svoju verziju priče. Ali, vjerovatno zbog mnogih uvredljivih komentara upućenih na njen račun, ona je jučer deaktivirala svoj profil na toj društvenoj mreži.

Status koji je mlada objavila jutro nakon propale svadbe
Brojni šaljivi komentari Eldinih prijatelja na Facebooku
Brojni šaljivi komentari Eldinih prijatelja na Facebooku
Inače, zanimljivo je da je jutro nakon burne svađe na svadbenom veselju, Elda na svom Facebook profilu objavila znakovit status: „Jedno đubre obično, sve do zvijezda dizala“, uz link istoimene pjesme. Zanimljivo je bilo pratiti i komentare njenih prijatelja, poput onog da danas svadbe traju duže nego brakovi.

Ostale fotografije

Za razliku od Elde, mladoženja Edin isprva se nije oglašavao na društvenim mrežama. No, od jučer je na njegovom Facebooku poruka. „Ne poginji glavu nikad. Najteže borbe Allah daje svojim najizdržljivijim borcima.“ No, zajedničke fotografije s Eldom nije izbrisao.

Gradačačani: Sad će nas i po tome pamtiti

U Gradačcu, u kojem je ovih dana jedina tema propala svadba sa 300 zvanica, kažu da prvi put čuju da nečiji brak traje pola dana!

– Sramota je, brate, da mlada pobjegne. Sad naš kraj neće biti poznat samo po dobroj rakiji i šljivama nego i po odbjeglim mladama. Osramotiše i nas – kazao nam je jedan mještanin Gradačca.

Ko će svatovima vratiti pare

Hiljade komentara ostavljene su na Facebooku i portalima proteklih dana, nakon što je priča iz Gradačca objavljena.

Ljudi su, između ostalog, pisali: „E neka si ga ostavila, neće tebi niko uzimati tvoje pare“, „Ovi su zreli za Zadruge“, „Ovo je bosanska Farma i pohlepa sponzoruše…“ Neko je upitao: „A ko će sada svatovima vratiti pare?“

Avaz.ba

Back to top button