Internetom kruži snimak napada na radnika Nešković pumpe koji je natjeran da skine majicu

Na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je videosnimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidi napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, kako navode, vlasnika Dragana Neškovića.

Na snimci se vidi da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga nečim (vjerovatno čašom), a ispred objekta ga tjera da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga ga je otjerao.

Snimak je objavio administrator Facebook stranice Dražan Pejaković koji je za Klix.ba potvrdio identitet radnika N.Č. (ime poznato redakciji), kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć. Pejaković je za njega pronašao advokata koji će ga u ovom slučaju zastupati pro bono. Inače, on je nakon pokretanja Facebook stranice odlučio pomagati radnicima osiguravajući im pravnu pomoć, što radi već duže od godinu.
Netom nakon što je snimak objavljen, novinari Bijeljina.com su pozvali Dragana Neškovića no on je kazao kako još nije vidio snimak i tvrdi da to na njemu nije on. Međutim radnici pumpe su prilikom slanja snimka Dražanu Pejakoviću opisali kako je došlo do napada, a i na samom videosnimku je moguće prepoznati identitet svakome ko ga poznaje.
“Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske pumpe i ušao je tu u kafić koji je isto u sklopu pumpe nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao nešto od pića da mu se donese. Momak pošto ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane kao što se vidi i gađa ga čašom. Na kraju kaže ‘skidaj majicu i kuci'”, napisano je na Facebook stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.
Klix

Back to top button