DMC nudi SUV koji razvija 312 km/h

 

Iza naziva Bentayga Gigante krije se, ako tako smijemo reći, rezultat pretjerivanja realizovan u njemačkoj tuning kompaniji DMC u kojoj zbog nekog razloga smatraju da Bentley Bentayga, koji se u kombinaciji sa 6-litarskim W12 motorom zvanično smatra najsnažnijim produkcijskim SUV-om na svijetu, treba biti još snažniji (i brži).

Kako god, DMC-ov Bentley Bentayga Gigante pokreće spomenuti motor koji s novim izduvnim sistemom i rekalibriranom centralnom upravljačkom jedinicom raspolaže sa 708 KS i 1.055 Nm najvećeg obrtnog momenta. Spomenuto je dovoljno za 312 km/h, što je enormno velika brzina uzme li se u obzir kategorija kojoj Bentayga pripada.

U DMC-u se nisu previše bavili dorađivanjem u i na karoseriji, jer i nema mnogo stvari koje se mogu poboljšati na automobilu koji dolazi iz Bentleyja, ali su standardni poklopac motora ipak zamijenili poklopcem koji je napravljen od karbona, a od istog su materijala i obloge pragova i zadnji spojler. Standardne felge zamijenjene su ojačanim aluminijskim felgama koje su u DMC-u napravljene (naručene) samo za ovu priliku, a karbonski detalji svoje su mjesto pronašli i na pojedinim mjestima u kožom obloženoj unutrašnjosti.

I sve bi to bilo uredu da se u ovom slučaju radi o nekom od današnjih ultrasportskih automobila, ali ne vidimo mnogo razloga zbog kojih bi SUV trebao imati 708 KS i razvijati 312 km/h. Cijena dorade nije saopćena.

 Izvor:Klix.ba
Back to top button