LIONEL MESSI OTKRIO ŠTA MISLI O DOLASKU PAULA DYBALE U BARCELONU

Napadač Juventusa Paulo Dybala jedan je od najboljih igrača na svojoj poziciji u ligama petice ove sezone, a mnogi predviđaju da će osvojiti Zlatnu loptu jednog dana.

Messi otkrio šta misli o dolasku Paula Dybale u Barcelonu

23-godišnjak je postigao 37 golova u 78 nastupa u dresu ‘Stare dame’, te napreduje iz sezone u sezonu.

U posljednje vrijeme se pojavilo mnogo špekulacija vezanih za njegovu budućnost. Kako piše Mundo Deportivo, igrač karijeru želi nastaviti u Barceloni ili Real Madridu, a o klubovima iz engleske Premier lige i ne razmišlja. Oba španjolska velikana su već stupila u kontakt s njegovim agentom i saznala zahtjeve igrača.

Mundo Deportivo prenosi da zvijezda Barcelone Lionel Messi ne bi imao ništa protiv dolaska svog sunarodnjaka. Naime, on zapravo smatra da bi Dybala bio izvrsno pojačanje za Barcelonu sljedeće sezone.

Dybala je nekoliko puta govorio za medije koliko cijeni Lionela Messija, a 2015. godine je priznao da je igranje sa najboljim na svijetu njegov san, koji je i ostvario kada je debitovao za reprezentaciju Argentine.

Dybala je prošlog septembro na debiju za reprezentaciju isključen samo 40 sekundi nakon početka utakmice, a otkrio je šta mu je Messi rekao.

“Rekao mi je da budem miran, da se takve stvari događaju i da to nije moja greška, već sudijska. Osjećao sam se dobro i ugodno na terenu sa Messijem.”

“Pričali smo kasnije o tome gdje ću se kretati u odnosu na njega, kad bi on bio u sredini, ja bih išao na stranu. Nikad prije nisam igrao s Messijem, to je bio moj san i ispunio sam ga na kratko. Uživao sam sve do crvenog kartona, nevjerovatan osjećaj je igrati s njim.”

svijetkladjenja.com

Back to top button