Odrzana akademija sevdaha i folklora u Bratuncu..

 

Bosnjacka zajednica kulture Preporod opcinsko drustvo Bratunac u suradnji sa Asocijacijom Mostovi prijateljstva BiH iz Zenice, organizirali su u Domu kulture u Bratuncu akademiju sevdaha i folklora na kojem su se predstavila KUD “Pehare” iz Pehara, kao nekoliko eminentnih izvodjaca sevdalinke.

 

Na danasnjem skupu u svojstvu gostiju boravila je delegacija ambasade Republike Turske na celu sa gosp. Ambasadorom nj.exe. Haldunom Koc, koja je ovom prilikom posjetla i Memorijalne centre u Potocarima i Veljacima, te su se tom prilikom susreli i sa Potpredsjednikom gosp. Ramizom Salkicem.

Na satanku je bilo rijeci i o pomoci koju Republika Turska pruza svih ovih godina povratnicima kao i o buducim projektima od vaznosti za odrzivi povratak. Gospodin Ambasador susreo se i sa nacelnikom Opcine Nedjeljkom Mladjenovicem.

 

 

Akademiji je prisustvovao i Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba gosp. Edin Ramic koji je zajedno sa Ramizom Salkicem urucio sliku Ambasadoru, inace djelo akademskog slikara, bratuncanina sa privremenim boravkom u Sarajevu Zekerijaha Nalica..

 

 

 

.�Danasnja sala Doma kulture u Bratuncu je bila mala da primi sve one koji su dosli da svojim prisustvom uvelicaju ovu kulturnu manifestaciju. Posebno su bili obradovani oni najmladji posjetioci koji su od organizatora dobili i skromne poklone.

 

 

 

Back to top button