Po njoj su u Bosni djeci nadijevali imena | Pogledajte kako poslije 20 godina izgleda legendarna Esmeralda

Obožavatelji serija dobro se sjećaju glumice Leticije Calderón koju smo gledali u ulozi Esmeralde u istoimenoj seriji, koja se kod nas prikazivala prije tačno 20 godina.

Po njoj su u bosanskoj Krajini djeci nadijevali imena, a legenda kaže da je po Bosni sakupljana pomoć za njenu operaciju! Štaviše, ona je na vrhuncu slave posjetila našu zemlju, gdje joj je bio priređen doček.

Upravo je uloga Esmeralde, tada 29-godišnju Leticiju, proslavila kao glumicu i omogućila joj niz dobrih uloga u telenovelama. Iza sebe ima dva braka.

Prvi put se udala 1997. za Marca Lopeza i u brak su bili dvije godine. Nakon toga, Leticia se udala za Juana Collada s kojim je dobila dva sina, Luciana i Carla, piše Večernji list.

Ipak, 2012. glumica se odlučila povući s televizijskih ekrana i tri godine je živjela povučeno sa sinovima. Početkom 2015. je prihvatila ulogu u jednoj telenoveli i iznenadila je obožavatelje koliko se promijenila tokom godina.

Letizia je u jednom intervju priznala kako, za razliku od lika Esmeralde, nije uvijek radila ispravne poteze u životu i otkrila je da je prošla kroz pakao droge.

Dok je bila na vrhuncu slave počela se drogirati i uzimala je kokain sve do trenutka kada joj je prijateljica od predoziranja preminula na rukama.

– Tada sam odlučila da moram prestati i prijavila sam se na odvikavanje – priznala je. Pogledajte koliko se glumica promijenila od snimanja Esmeralde.

Izvor: avaz.ba

Back to top button