Ne nasjedajte na prevare: Lažni volonteri skupljaju novac za djecu oboljelu od raka

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” objavilo je upozorenje građanima Sarajeva da ne kupuju čestitke i bojanke koje na ulici prodaju nepoznate osobe, predstavljajući se lažno kao volonteri ovog Udruženja.

– Želimo da Vas obavijestimo da naše udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH” trenutno nema nikakvu uličnu prodaju bojanki ni čestitki niti bilo čega drugog. Ponovo smo obaviješteni od građana Sarajeva da su se u gradu pojavile određene osobe koje se predstavljaju kao volonteri i da prodaju bojanke, čestitke ili jednostavno prikupljaju novac za djecu oboljelu od raka. Nažalost, te osobe samo koriste ime našeg Udruženja, ali i djecu oboljelu od raka. Molimo, ne nasjedajte na to jer su to organizovale prevarantske firme ili pojedinci – navodi se u saopćenju koje su članovi Udruženja objavili na svojoj Facebook stranici.

Dodaju da su zahvalni svim građanima BiH koji podržavaju rad Udruženja, te kako ne žele da neko zloupotrebljava njihovo ime i imena djece koja se liječe od najtežih oboljenja.

– Ovim putem pozivamo sve nadležne institucije da preuzmu odgovarajuće mjere i da konačno spriječe ovakva dešavanja – naglasili su iz Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

Izvor: Faktor
Back to top button