Načelnik Samir Kamenjaković vratio tuđe dugove u prodavnicama

U vrijeme Osmanskog carstva, pravedni vladari su išli od dućana do dućana i vraćali dugove svoga naroda. Na taj način su pokazali kako trebaju da se ophode prvaci, lideri u narodu.

Prije nekoliko dana ista situacija desila se u visočkim selima, kada je nepoznata djevojka i izmirila dugovanja kupaca koja iznose više hiljada maraka.

I Živinice imaju svog istinskog lidera, načelnika Samira Kamenjakovića koji se prema građanima ophodi kao pravedni vladar osmanskog carstva.

Prije nego što osudite ovo djelo, naš sagovornik je kazao da načelnik nije želio da se o ovome zna. Ali, kako je kazao naš sagovornik koji ga je proveo načelnika kroz Dubrave, o ovome se treba govoriti, o lijepim primjerima, koje trebaju biti pouka i drugima izaranim zvaničnicima.

Naime, naš sagovornik je ispričao da ga je načelnik prije nekoliko dana nazvao i raspitao se  da li u dubravskim prodavnicama ima onih koji kupuju na veresiju.

Nažalost, nema sela ni mjesta gdje nema takvih. Načelnik je otišao u prodavnicu vlasnika Mirsada Rakovca i izmirio dugove dužnika.

Na spsiku je bilo ljudi koji dug vuku i po pet godina, a bilo je i onih koji nisu među živima.

Osim toga, obišao je penzonere, porodice šehida i podijelio pakete.

 

Sad čekaju reakcije, i kažu da ne sumnjaju da će se nagledati srećnih lica.

Kažu da je jedino što je djevojka otkrila o nepoznatom donatoru, bilo to da je rekao da “želi da se poštuju namjere onoga ko radi takve stvari”.

Zivinice-carsija.com

Back to top button