Ekskluzivno: Bakir Izetbegović konačno otkrio hoće li supruga Sebija biti kandidat SDA na izborima

Izetbegović
Izetbegović

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i lider SDA danas je konačno dao odgovor na pitanje o kojem se posljednjih mjeseci tako mnogo pričalo u bh. javnosti: da li će njegova supruga Sebija biti kandidatkinja SDA u trci za člana Predsjedništva BiH.

Na pitanje novinarke na pres konferenciji u Sarajevu “Koga vidi kao kandidata iz SDA za člana Predsjedništva BiH”, Izetbegović je odgovorio reći, ja vidim premijera na državnom nivou (Denis Zvizdić), dvojicu predsjedavajućih u domovima (Šefik Džaferović i Safet Softić), te potpredsjednika SDA Adila Osmanović”, izjavio je Izetbegović.

Lider SDA je kazao da bi svaki od njih četvorice bi mogao dobro obnašati posao koji on radi.iuzetb

“Ostali potpredsjednici SDA su nešto mlađi”, rekao je Izetbegović.

Prvi čovjek SDA je, komentarišući naredne izbore i buduće koalicije, kazao da je on završio sa Fahrudinom Radončićem.

“Bošnjaci trebaju prestati svaku vrstu koalicije s njim. Dali smo mu puno šansi i mislim da je on fiks s kojim ne bih više”, dodao je Izetbegović.

On je prokomentarisao i izjave čelnika drugih političkih stranaka koji su kazali da više ne žele koalirati sa Strankom demokratske akcije.

“U BiH je uvijek pet koalicionih partnera. A poslije kampanja u BiH, onakvih kakve jesu, nakon razilazaka u koalicijama bude emocija i teških riječi. Ali će se sigurno smirit i koalirati će oni koji pobijede”, rekao je Izetbegović i dodao da će svi koalirati sa SDA “kada bude imala snažan koalicioni kapacitet”, prenose agencije detalje s obraćanja Izetbegovića danas u Sarajevu.

bhdijaspora.net