DODIK: NATO NEMA PODRŠKU U REPUBLICI SRPSKOJ

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su sva istraživanja pokazala da NATO nema podršku i da, kao političar, mora da vodi računa o tome šta misli političko mnjenje.
Dodik kaže da je “laž i manipulacija da je donesena odluka o tome da BiH bude članica NATO”, dodavši da je donesen zakon, koji je”nametnut pritiskom međunarodne zajednice”, gdje se navodi da će se Ministarstvo odbrane baviti pitanjem NATO integracija.

Povodom kritika upućenih zbog usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Dodik je upitao zašto nekome smeta stav Srba u vezi sa tim, a ne smeta stav Bošnjaka ili Hrvata.

“Politički predstavnici Hrvata kažu – `Mi smo za NATO`. Niko nije reagovao, niti rekao šta vi imate da govorite o tome u Mostaru, to odlučuje Sarajevo, odnosno zajednički nivo”, rekao je Dodik za RTRS.

Predsjednik RS ističe da je u tom smislu NATO korektan i da je iz ove alijanse uvijek poručivano da je stvar svake zemlje da li želi biti članica NATO ili ne, ali da neke ambasade govore drugačije.

Dodik kaže da niko ne spori da će se jednog dana na nivou BiH odlučivati o ovom pitanju, ali Republika Srpska je dio lanca odlučivanja u BiH i ima pravo na svoj stav.

RTRS.

Back to top button