Kako se bosanskohercegovačka tradicija čuva u Austriji: Ćevapi, sudžuka, rakija…

Salzburg, Pixabay
Salzburg, Pixabay

Udruženje BH Dijaspora Salzburg, sada već po „starom dobrom običaju“ i ove godine učestvuje na tradicionalnom Božićnom sajmu u gradu Sazburgu. Cilj Udruženja, navodi se u saopštenju, je očuvanje bosanskohercegovačke tradicije i kulture, kao i učestovanje u promociji tradicionalnih i kulturnih vrijednosti  Austrije.

I ove godine Udruženje će imati svoj štand na međunardonom Božićnom sajmu “Christkondlmarkt”. Štand će biti otvoren od 11.12. do 14.12.2017. Na štandu br. 1, na Altenmarkt, će i ove godine gosti moći uživati u bogatoj ponudi specijaliteta kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Austrije.

To su ćevapčići, bosanski sudžuk, domaća šljivovica, punch za odrasle i djecu su samo neke od ponuda, koje ćete moci dobiti kod naših zemljaka u Salzburgu.

”Ovim putem Udruženje BH Dijaspora poziva sve svoje članove, sponzore, simpatizere, ali i sve građane grada Salzburga, da nam se pridruže i time upriliče promociji našeg grada Salzburga”, navodi se u saopštenju.

Za dobru zabavu zadužen je tim BH Dijaspora Salzburg, zahvaljujući kojem je ime ovog Udruženja postalo neizostvani dio kulturnih događaja grada Salzburga.

bhdijaspora

Back to top button