Želim da podjelim sa vama priču o jednoj ženi ovdje u Mostaru

PricaOZeniIzMostara

Radi se o neni Fatimi, Allah je čuvao na oba svijeta, i bio sa njom zadovoljan.

Ta žena sada ima 84.godine, a bukvalno svaki dan, evo već 15 godina, hizmeti i održava Nezir-aginu džamiju. Iako je pognute kičme, i u 84.godini života, ta žena neumorno, i sa jako puno ljubavi vodi brigu o jednoj od Allahovih kuća.

Rijetki su vjernici, turisti koji su posjetili Nezir-aginu džamiju, inače proglašenu nacionalnim spomenikom BiH 2004. godine, a da nisu primijetili s koliko ljubavi i žara ona vodi brigu o svakoj travci uz džamiju, o svakoj ruži, starom nišanu.

“Kad su prije petnaest godina obnovili Nezir-aginu džamiju, tražila sam od muftije da mi da ključ i rekla mu da ću se ja brinuti o džamiji, o njenoj čistoći, o njenoj avliji, sve dok sam živa”, prisjeća se dražesno usplahirena Fatima.

Nena Fatima, Allah je čuvao, je bila u bolnici, u jako teškom stanju prošle godine.

Sjedio sam sa njom na iftaru prije nekoliko večeri, i ona mi kaže da su joj doktori rekli da neće ostat živa. Tada mi je rekla riječi koje ću vjerovatno do kraja života pamtit, rekla mi je: “Sine ja tad sam stalno plakala, i pitala Allaha: “Šta sam Ti zgriješila, pa Mi ne daš više da se brinem o Tvojoj džamiji ?”.

Zaista je nena Fatima primjer ustrajnosti, iskrenosti, i u radnji velikog djela, hizmet jednoj od Allahovih kuća.

podzastitomallaha

Back to top button