Spasioci ne odustaju: I danas se traga za Aldinom Mulićem

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite i danas su nastavili potragu za Aldinom Mulićem, mladićem koji je prije jedanaest dana upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta kada mu se i izgubio svaki trag. Zajedno sa njim u vodi je završio i Irhan Fočo ali tijelo ovoga mladića je dva dana kasnije pronađeno u rijeci Bosni u Visokom.

Intenzivna potraga koja traje od dana nestanka Aldina Mulića, uprkos velikim naporima spasilaca, nije dala rezultate. Za Mulićem je proteklih dana tragalo više od 800 ljudi, a u svemu su učestvovali i psi tragači, a iz zraka se teren pregledao uz pomoć dronova i helikoptera. Pretraživan je teren od Dolac Malte pa sve do Bosanskog Šamca, a potraga je zbog sumnje da se tijelo moglo naći u Savi proširena i na susjednu Hrvatsku.

Spasioci uprkos velikim naporima ne odustaju te će se tijelo mladića tražiti danas sa malo manjim kapacitetima, a kako bi se ljudi odmorili i ponovo u ponedjeljak krenuli u masovnu potragu.

Fahrudin Solak direktor Federalne uprave civilne zaštite kazao nam je kako je danas na terenu 30 pripadnika Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko–dobojskog kantona

-Raspoređeni sui u dva čamca sa po pet članova posade i pretraživat će rijeku Bosnu na potezu od Zavidovića do Doboja. Ostalih 20 će vršiti vizuelnu pretragu rijeke Bosne na istoj dionici. Vizuelni pregled korita rijeke Miljacke na relaciji Dolac Malta – ušće rijeke Miljacke u Bosnu radit će KUCZ Kantona Sarajevo, DVD Sarajevo te pripadnici općinskih službi civilne zaštite iz Vogošće, Novog Sarajeva, Novog Grada Ilidže i Ilijaša – rekao je Solak.

Dodao je da će i danas će timovi u sudjednoj Hrvatskoj pretraživati Savu.

(Bportal.ba/Faktor.ba)

Back to top button