Šokantan transfer u januaru: Džeko napušta Romu?

Edin Džeko
Svakog dana svjedočimo brojnim zanimljivim izjavama i najavama raznoraznih transfera, ali jedna vijest danas je odjeknula fudbalskim svijetom više od svih ostalih. Brojni meksički mediji javili naime da je na meti kluba Monterrey jedan od najboljih evropskih napadača posljednjih godina Edin Džeko.

Koliko god ova priča izgledala nestvarno, mora se imati u vidu činjenica da prema platežnoj moći, meksički klubovi ne zaostaju mnogo za evropskim izuzev za onim najvećim kao što su Barcelona, Real ili PSG.

Mediji u Meksiku su otišli toliko daleko da su Džeksona najavili kao veliko pojačanje navodeći da su pregovori obavljeni i da bh. Dijamant napušta Romu u kojoj mu posljednjih mjeseci ne cvjetaju ruže.

Džeko je u evropskom fudbalu postigao 234 gola, a u 87 utakmica za reprezentaciju BiH je postigao 52 gola i bio bi ogromno pojačanje za Monterrey.

Sam igrač se po ovome pitanju još nije oglasio. No ne treba čuditi ako se posao uistinu i dogodi jer u poznim igračkim godinama, bh. kapitenu bi godio koji milion više na bankovnom računu.

Bhdijaspora.net

Back to top button