U Federalnoj vladi sijevale i pesnice!

Policija je intervenirala u utorak u Uredu Vlade FBiH za odnose s javnošću, smještenom u zgradi „Energoinvesta“, zbog svađe dvoje uposlenika ovog ureda, i to zaposlenika S. P. i zaposlenice N. B., kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Za suspenziju

Nezvanične informacije su da je svađa prerasla u fizički napad u kojem je S. P. napao N. B. i da je u pitanju Senad Pandžić, čiji bi potez bio, prema nekim stavovima u Vladi, za suspenziju.

– Policija je intervenirala. Još se prikupljaju podaci. Još nismo dobili konačne odgovore hoće li ići prekršajna prijava. Događaj je evidentiran – dodali su u MUP-u Kantona Sarajevo.

S druge strane, direktorica Ureda za odnose s javnošću Raska Bračković-Denjalić odgovorila je da je od uposlenika uključenih u događaj zatražila službene izjave na okolnosti zbog čega su u prostorijama Ureda intervenirali službenici Treće policijske uprave Novo Sarajevo.

Zvanični zapisnik

– Ne mogu ništa detaljnije govoriti dok nadležni organi ne sačine zvanični zapisnik o incidentu. Zatražila sam od MUP-a KS i njegovog službenika za pristup informacijama da mi, po Zakonu o slobodi pristupa informacijama, dostave zapisnik kada bude završen. Pošto policija još nije saopćila imena, ne bih to u ovom trenutku željela ni ja – navodi se u odgovoru.

Nismo uspjeli dobiti izjavu Pandžića, kojem ovo ne bi bio prvi incident. Protiv njega je 2012. godine bio pokrenut disciplinski postupak jer je na svom profilu na društvenoj mreži Facebook uputio neprimjerene prijetnje zastupnici SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandri Pandurević.

Ko je udario ministrovu sekretaricu

U Vladi FBiH kazali su i da ovo nije prvi put da se desi fizički napad. Tako se po kuloarima govori o situaciji u kojoj je jedan uposlenik Vlade udario sekretaricu jednog ministra.

Avaz.ba

Back to top button