UŽIVO sa mjesta događaja, pogledajte pripreme najvećeg iftara na Balkanu, bikovi na ražnju, očekuje se 8 do 10 hiljada posjetioca

U Konjević Polju nedaleko od Bratunca večeras će biti upriličen najveći zajednički iftar ovoga kraja, koji će okupiti oko 10.000 postača.

Predsjednik Udruženja je dr. Elmir Jahić, potpredsjednik je poznati poduzetnik i bivši predsjednik FK Sloga Simin Han, Azmir Husić, a u njegovom rukovodstvu su mnogi ugledni Podrinjci.

-Na ovaj način u mubarek mjesecu želja nam je da okupimo što više Podrinjaca na jednom mjestu, da se družimo, ali i pokažemo da nas ima, te da se vratimo u dio zemlje gdje su tokom agresije bila najveća stradanja. Nedavno smo na Diviču kod Zvornika organizovali Iftar, na kojem je bilo 2,000 vjernika-kazao je Azmir Husić.

Kao i prošle godine tako i ekipa na čelu s Azmirom Husićem će nakon Diviča kod Zvornika obaviti i najveći iftar na Balkanu u KONJEVIĆ POLJE, pogledajte u nastavku kako teku pripreme, a same informacije o tome da su četri bika spremna govore koliko će posjetioca biti, očekuju se gosti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine a iz pojedinih krajeva biće i organizovan prijevoz autobusima. Dakle, od 18:30 počinje program, mnogi zvaničnici države i islamske zajednice će prisustvovati ovom velikom događaju.

Na videu ispod pogledajte kako to sve izgleda.

Ekipa INFOSVIJET će se potruditi da vam prenosi što više novosti povodom ovog događaja. DOBRO DOŠLI

Back to top button