Tuga: Ispod tona betona, uz potpuno uništeni auto, pronađeno tijelo 9-godišnjakinje i njenih roditelja

ANSA piše kako su vatrogasci pronašli tijela devetogodišnje djevojčice i njezinih roditelja uz “potpuno uništen automobil” kojim su putovali

JOŠ JE troje ljudi pronađeno ispod ruševina urušenog vijadukta Morandi u Genovi, čime je broj poginulih u tragediji narastao na 41, prenosi agencija ANSA.

ANSA piše kako su vatrogasci pronašli tijela devetogodišnje djevojčice i njezinih roditelja uz “potpuno uništen automobil” kojim su putovali.

Agencija prenosi kako je brojka od 41 poginulog i dalje neslužbena jer se tijela trebaju službeno identificirati. Vatrogasci su na Twitteru samo potvrdili pronalazak smrskanog automobila.

Dan žalosti

Subota je u Italiji proglašena danom žalosti, u skladu s javnim sprovodima koji će se za dio žrtava u Genovi održati u 11:30 po lokalnom vremenu.

Među uzvanicima će biti i predsjednik Sergio Mattarella, no neke od obitelji odlučile su bojkotirati ceremoniju zbog bijesa prema vlastima.

Vijadukt Morandi urušio se u utorak tijekom oluje. Više od trideset automobila i kamiona palo je na tlo s visine od 45 metara.

Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću.

Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj tvrtki koja je upravljala tim mostom. Tvrtka Autostrade per l’Italia odbacuje svoju krivnju.

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)