U JEKU PANDEMIJE I ZEMLJOTRESA: Zašto netko u ovakvom vremenu mora skrnaviti džamiju?

Hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija

Uvredljivi grafiti osvanuli su jutros na zagrebačkoj džamiji, a na njima su ispisane uvredljive poruke za prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića i aktuelnog predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

“U vremenima kada nas trese najveća kriza u novijoj povijesti, kada je više nego ikad potrebna ljudska solidarnost, ovakvi su postupci nedopustivi. Zahtijevamo od nadležnih institucija, iako opravdano zauzetih krizom uzrokovanom virusom korona i potresom, da pronađu odgovorne”, kazao je Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj.

Upozorio je da je ovakva vrsta skrnavljenja za muslimane svetog vjerskog prostora izraz teškog šovinizma i ksenofobije,

“Hrvatsko društvo treba biti svjesno da je ovakva poruka danas osvanula na islamskoj bogomolji i, iako nije izoliran slučaj, već sutra može biti početak novog vala skrnavljenja i bogomolja svih drugih vjerskih manjinskih institucija, ali i početak ozbiljnih narušavanja prava nacionalnih manjina. U vremenima opće krize još jednom pozivamo na solidarnost, zajedništvo i toleranciju te izražavamo nadu da će se većinski narod u Republici Hrvatskoj držati maksime ‘ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga’”, dodao je Hodžić u svojoj reakciji.

(SB)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f