Mali Sifet rodio se 20 dana nakon ubistva oca

Ammar bio vezan za amidžu Sifeta Haskića

FOTO: FACEBOOK

Porodica ubijenog Sifeta Haskića iz medija je saznala da je njegov ubica Smail Bešo na Sudu u Novom Travniku priznao krivicu. Odlučni da se ubica treba adekvatno kazniti, očekuju odluku Sudskog vijeća, koja bi trebala uslijediti narednih dana.

Uboden nožem
– Naša porodica od Suda traži da se ubica što strožije kazni i da oprosta nema. Priznanje ubice ne tretiramo kao kakvu olakšavajuću okolnost – kazao je u izjavi za “Avaz” Ammar Haskić, mladi fudbaler FK Vitez koji je naročito bio vezan za svog nastradalog amidžu Sifeta.

Svirepo ubistvo dogodilo se 30. januara ove godine, oko 21.40 sati, u kafani “Ovo malo duše” u mjestu Vraniska kod Viteza. Smail Bešo (43) je 40-godišnjem Sifetu nožem nanio smrtonosne povrede.

Dvadeset dana poslije zločina Sifetova supruga Enisa, koja je bila u poodmaklog trudnoći, rodila je njihovog trećeg sina. Dječaku su, u sjećanje na oca, kojeg nikada neće zagrliti, dali ime Sifet.

Iza ubijenog Sifeta ostala su još dva maloljetna sina. Brigu o njima, kazao nam je Ammar, preuzela je porodica.

Mladi fudbaler s amidžom Sifetom
Mladi fudbaler s amidžom Sifetom
FOTO: FACEBOOK
Bez informacija
Mladi fudbaler ne krije ogorčenje zbog činjenice da porodica nije bila uključena u istragu i da informacije o predmetu saznaju tek iz novina.

– Od dana svirepog ubistva mog rahmeli amidže Sifeta tokom trajanja istrage i istražnih radnji od Tužilaštva SBK, odnosno postupajućeg tužioca i MUP-a SBK, mi kao porodica te njegova supruga Enisa i njihova tri sina nismo bili upoznati niti obavještavani kao oštećena strana dokle i kako teče istraga. Smatramo da smo o svemu trebali biti informirani – napominje Ammar Haskić.

Supruga ubijenog Sifeta Haskića, zbog svega navedenog, angažirala je sarajevskog advokata Kerima Čelika da ih zastupa na Sudu.

Avaz.ba

Back to top button