Apokaliptični prizori: Voda se probija u kuće, vatrogasci na leđima spašavaju ljude, aktivno klizište…

Rijeke Tinja i Spreča se izlile iz korita, vatrogasci na leđima spašavaju ljude, aktivno klizište

Rijeka Tinja izlila se iz svog korita i uzrokovala prekid saobraćaja na putnom pravcu Srnice Donje – Špionica. Vozila se preusmjeravaju na put Srnice Donje-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku.

Nivo rijeke Spreče na mjernom mjestu Kranovac u 07:00 sati iznosio je 320,20 cm (300 cm je vodostaj kada se proglašavaju redovne mjere od poplava). Rijeka Spreča se izlila iz svoga korita na dijelu od Miričine do Stjepan Polja i poplavila oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Gepostet von Asmir Suljic am Sonntag, 21. Juni 2020

Klizanje tla registrovano je na području Općine Sapna odnosno u naselju Kraljevići gdje je reaktivirano klizište koje ugrožava jedan stambeni objekat.

U mjesnoj zajednici Stupari rijeka Suha je toliko nabujala da su mještani u strahu od poplava i katastrofalnih posljedica.

🚒🚒💪💪

Gepostet von Asmir Suljic am Sonntag, 21. Juni 2020

Od jutros je dramatično stanje u Tuzlanskom kantonu. Zbog obilnih i konstantnih kišnih padavina mnogobrojni vodotoci prijete svojim izlivanjem.

Teška je situacija u Gračanici, ali i Kladnju.

Na području Općine Sapna poplavljena je saobraćajnica prema Zvorniku u mjestu Šetiću, a velike nevolje zadaje i Nezučki potok.

Tokom dana, ukoliko ne prestanu kišne padavine, predviđa se novi rast vodostaja, a s tim dolaze i besane noći za građane koji su pored poplava u strahu i od novih pokretanja klizišta.

Suha Stupari poplavljeno oko 40 objekata

Gepostet von Ikp Kladanj am Montag, 22. Juni 2020

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f